Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с акумулатор или ......

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с акумулатор или ......

От два дни колата ми е парализирана не иска да пали,На бутане пали
    Като я загасиш и веднага пробваш - пали... Оставиш ли я малко и неще.
    Да свалям ли алтернатора да го нося на ремонт или да взимам тубата с бензина и да я паля? Или е от акумулатора
    145 1.6 boxer 103 hp 96'

Колега по спокойно,остави колата. Като не запали с твоя акомолатор сложи друг и пробвай, след което премери дали зарежда. Трябва да бъде между 13.6- 14волта,ако е по малко сменяш четки / става елементарно/ ако зарежда сменяш акомолатора.
    RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
    0899832271 Сашо

Comment

[quote="Lisan"]Колега по спокойно,остави колата. Като не запали с твоя акомолатор сложи друг и пробвай, след което премери дали зарежда. Трябва да бъде между 13.6- 14волта,ако е по малко сменяш четки / става елементарно/ ако зарежда сменяш акомолатора.

четките ме съмнява да успея да ги смена сам , Благодаря за отзива !
      145 1.6 boxer 103 hp 96'

Comment

Не е голяма философия, но ако не си пипал поялник ще ти е трудно. Ако все пак се заемеш ти пиши ми ще ти помогна
        Fiat Punto 1.9 JTD
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD
        sigpic

Comment

когато моя акомулатор падна неможах да си отключа колата.до завъртане на стартер не се стигна
          Alfa Romeo 1.9 150 159JTDm

Comment

По-вероятно е да е акумулатор.Мен ме изненада така колата баш по коледа-от няколко месеца понякога върти мнооо трудно и аз си мислех втулки на стартера обаче се оказа че акумулатора е почнал да си заминава и един ден околко Коледа си замина завинаги с една циганска каруца отидох в магазина и си купих нов Монбат сух 62 ампера за 84 лв. Просто според мен постоянното каране на фарове изморява вече алтернаторите и акумулаторите ни
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ох слава богу оказа се че едната клетка на акумулатора е починала и не можела да задържа ток.олекнах с 70лв за искра 55ам и сичко е по старо му. Благодаря за това че си дадохте компетентните мнения .
              може да заключвате темата.
              145 1.6 boxer 103 hp 96'

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                По-вероятно е да е акумулатор.Мен ме изненада така колата баш по коледа-от няколко месеца понякога върти мнооо трудно и аз си мислех втулки на стартера обаче се оказа че акумулатора е почнал да си заминава и един ден околко Коледа си замина завинаги с една циганска каруца отидох в магазина и си купих нов Монбат сух 62 ампера за 84 лв. Просто според мен постоянното каране на фарове изморява вече алтернаторите и акумулаторите ни
                Монбат за 84лв -необслужваем-ДА,ама сух....
                А на колегата от по-горния пост относно напрежението на заряд ще отговоря,че трябва да е 14,2 ПЛЮС-МИНУС 0,2 Волта!Ако напрежението е 13,6 волта,свали релето с четките и го смени с ново.Ако е Бошово динамо,вървят комплект и са 30-40лв.Не се лъжи да вземаш някакво друго менте,бошовото менте е най-сполучливото.
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Релето струва 22лв. и трябва да зарежда от 13.6 до 14.2в. ,няма кола на 10г. която да зарежда 14-14.2
                  0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
                    Релето струва 22лв. и трябва да зарежда от 13.6 до 14.2в. ,няма кола на 10г. която да зарежда 14-14.2
                    трябва да ти покажа как 164-ката която е на няколкократен километраж на този на твойта как зарежда 14,2-14,4В! Смени си регулатора или си прегледай динамото.
                    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Аз на година сменям поне 10коли, а за ремонт минават поне 200, но не съм видял някоя да зарежда на 14.4в но дори и да го прави значи презарежда. А да сме точни по каталог трябва да зарежда точно 14в.
                      0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
                        Аз на година сменям поне 10коли, а за ремонт минават поне 200, но не съм видял някоя да зарежда на 14.4в но дори и да го прави значи презарежда. А да сме точни по каталог трябва да зарежда точно 14в.
                        Те-чети,с радиоточки не споря:
                        http://www.elhim-iskra.com/bg/index_bg.html
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

И мойта щайга зарежда 14.2 а с всичко пуснато под 14 не пада

Comment

Говориме за Бош /алтернатор/ не за Искра/батерия/, а от време на време трябва да пускаш радиото.
                            0899832271 Сашо

Comment

Аз съм на мнението на Вируса

А Лисане мога ли да те питам къв мултицет ползваш
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X